Każdego dnia kilkanaście milionów klientów zamawia nasze specjały w ponad 100 krajach na całym świecie. W dużej mierze jesteśmy znani dzięki unikalnej recepturze na kurczaka KFC, którą wynalazł Colonel Harland Sanders ponad pół wieku temu. Stworzona na bazie mieszanki 11 ziół i przypraw panierka, którą obtaczamy wyselekcjonowane kawałki kurczaka, stanowi naszą tajemnicę.
Dziś na świecie działa ponad 16.000 restauracji KFC w 109 krajach. We wszystkich restauracjach kierujemy się zasadami przyrządzania kurczaka stworzonymi 70 lat temu przez Colonela Sandersa. Po pierwsze: ŚWIEŻE KURCZAKI dostarczane do restauracji kilka razy w tygodniu.
Dobre składniki to podstawa dobrego smaku, dlatego nasze restauracje współpracują wyłącznie z najlepszymi lokalnymi dostawcami. Po drugie: nasze kurczaki są panierowane ręcznie przez kucharzy w naszej restauracyjnej kuchni, tuż przed podaniem.
